#Vinden

Bolaget Vinden ska gå från tillväxt till lönsamhet

Dela med dig

Vinden, utmanare till Shurgard, satsar nu på att uppnå lönsamhet år 2023 istället för att fortsätta sin expansionsresa. För att uppnå detta mål har företaget säkrat en investering på 10 miljoner kronor.

 

Vindens affärsmodell innebär att erbjuda kunder, inklusive både privatpersoner och företag, möjligheten att lagra sina ägodelar utanför storstäderna. Genom en praktisk app erbjuder de inte bara förvaring utan även transport till och från deras lager samt digital katalogisering av föremålen. Målet är att frigöra utrymme i stadskärnorna runtom i Sverige. Det intressanta är att detta inte bara handlar om abstrakt markutrymme. Ett exempel är företaget Colive, som ägs av fastighetsjätten Wallenstam, och som har fått tillstånd att bygga bostäder i Göteborgs kommun med mindre förvaringsutrymme än normalt tillåtet. Anledningen är att de kan erbjuda Vindens tjänster till de boende, vilket skapar mer användbart bostadsutrymme.

 

För att säkerställa sin fortsatta tillväxt på bostadsmarknaden har Vinden välkomnat två nya styrelseledamöter, inklusive Anna König Jerlmyr (M), den tidigare finansborgarrådet i Stockholms stad. Sebastian Wiberg är fortfarande den största ägaren i företaget, och tillsammans med sina medarbetare äger han fortfarande en majoritetsandel av aktierna. Kapitalet som nyligen har säkrats är avsett att hjälpa företaget att nå lönsamhet före slutet av 2023. Den största investeraren i denna runda är Proptech Farm, en svensk investeringsfond som leds av Fredrik Bergman, tillsammans med den belgiska fastighetsteknikfonden Amavi Capital.

 

Tidigare hade Vinden planer på att expandera över hela Europa när de höjde kapital förra året, men nu har de valt att fokusera på sina kärnmarknader, nämligen Sverige och Norge. Företagets omsättning har haft en imponerande tillväxt, ökande från 30 miljoner kronor 2022 till en tiodubbling sedan 2019, och en 50-procentig ökning sedan 2021. Trots att fokus nu ligger på att uppnå lönsamhet, förväntar sig VD:n att omsättningen kommer att fortsätta öka även i år, även om han inte vill spekulera i graden av ökningen.

 

Källa: DiGital

Fler inlägg

#Infometric
#Serneke

Infometric i Nordens högsta byggnad

#Mestro

Mestro lanserar guide för upphandling av energiuppföljning

#Mestro
#SBC

Mestro ingår i partnerskap med SBC

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.