Vilka är vi är och vad vi gör

Om PropTech
Sweden

PropTech Sweden, grundat 2019, är ett nätverk för alla aktörer som är involverade inom fastighets- och byggteknologi. Vårt uppdrag är att hjälpa företag och organisationer att skapa och utveckla bättre fastigheter som kommer gynna alla människor, boenden och arbeten. Stolta över att vara en arena för företag, investerare, experter, innovatörer och entreprenörer inom branschen är vi dedikerade i vårt arbete, både inom Sverige och utomlands. Vi finns här för våra medlemmar och ser fram emot att fortsätta erbjuda en unik mötesplats och nätverkande för alla som är en del av branschen.

Varför vi existerar

Vår mission

Vår mission består av tre delar: att vi ska uppnå globala mål, möjligggöra affärer samt främja ledande innovation. Vi jobbar konstant mot denna mission, utefter våra fyra värdeord: passion, samarbete, förtroende och lärande. För stads- och samhällsutveckling, för att stödja ekosystemet, för oss och våra medlemmar, för ständig utveckling. Det är proptech för oss.

 

Uppnå globala mål

Vår mission innebär till stor del att hjälpa våra medlemmar att skapa förutsättningar till att uppnå de globala målen inför 2030. Detta genom att främja utvecklingen av bättre fastigheter som gynnar alla.

Möjliggöra affärer

En del av vår mission innebär att möjliggöra nya affärer för våra medlemmar genom att skapa ett forum för affärer, kunskap, innovation, certifieringar. Forumet ska vara attraktivt både för medlemmar och för investerare.

Ledande innovation

Vår mission är också att vara med att bidra till att Sverige blir ledande inom export av innovation. Detta genom att samarbeta med Regeringen, TechSverige, samt andra kvalificerade partners inom branschen.

Vi driver PropTech Sweden

team

Roger Tofft

Managing Director & Board Member of the European PropTech Association
Roger är en influencer på PropTech-marknaden både i Norden och i Storbritannien. Han har samarbetat med några av de största fastighetsbolagen på den svenska marknaden, och har hjälpt en stor aktör inom byggbranschen till ett pris för smartast byggnad i Sverige. Roger har sedan lanserat PropTech start up Spaceflow i London 2018, och startade sedan PropTech Sweden.

Markus Magnell

Head of Impact Partnerskap
Markus har en lång erfarenhet som management konsult (PwC och Deloitte) inom både privat och offentlig verksamhet. Passion för affärsutveckling och strategiska partnerskap har varit hans fokus inom fastighetsutveckling (Coor), upplevelse- och destinationsindustrin. Att få verksamheter att hitta nyttan med gränsöverskridande kunskapsutbyte är av Markus erfarenhet det som genererar effektiva, lönsamma och hållbara relationer.

Vi driver PropTech Sweden

Styrelse

Maria Säterdahl

Ordförande
Maria har över 10 års erfarenhet i ledande positioner inom fastighetsbranschen, både i offentlig och privat sektor. Hon har även varit styrelseledamot i HBV i över sju år, och har dessutom medverkat i ledningen för Almännyttans digitaliseringsbehov. Maria kommer från en bakgrund som teknisk konsult och har varit utvecklingschef inom Medtech-industrin.

Sara Damergi

Ledamot
Sara är egendomsexpert i internationella TV-program som A Place in the Sun och Coast vs Country. Med en familjebakgrund inom fastigheter för arabiska VIPS har hon köpt, sålt, renoverat och hanterat hyresrätter i både Storbritannien och Beirut. Sara har ett stort intresse för innovation och är rådgivare för New Story Charity, som just nu 3D-printar sin första by i Latinamerika.

Hör av dig

Kontakta oss

Kanske har du frågor om våra medlemsskap? Eller undrar du hur ett evenemang eller workshop med oss går till? Hör av dig så berättar vi mer!

Are you an international company looking for market entry within the Swedish PropTech scene? We can help you! Read more about PropTech Sweden here.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.