#Bovra
#Energiklivet

Bovra lanserar samhällsinitiativet Energiklivet

Dela med dig

Tillsammans med Eneff och Swedisol lanserade Bovra Energiklivet och Det gröna kuvertet under Almedalsveckan. Syftet är underlätta för småhusägare som vill energieffektivisera sitt hus.

Under Juni skickades de första 20 000 gröna kuverten ut till småhusägare runt om i Sverige. I kuvertet finns information de ekonomiska och miljömässiga vinsterna med att energieffektivisera. Genom att göra ett digitalt energitest i Bovras app får husägaren förslag på vad som kan göras för att minska energianvändingen i sitt hus.

Genom Bovras app kan husägare därefter enkelt komma i kontakt med företag som kan utföra de föreslagna åtgärderna.  Med initiativet vill Bovra bidra till att förverkliga EUs Energieffektiviseringsdirektiv som trädde i kraft 2023. Direktivet syftar till att minska energianvändningen i byggnader från dagens 40% till ca 28% år 2030.

“Med Energiklivet och Det gröna kuvertet vill vi bidra till att Sverige ska kunna uppnå målen i de nya EU-direktiven och i stor skala uppmuntra småhusägare, som kanske aldrig tänkt tanken, att påbörja en omställning. Potentialen är enorm! Det handlar om att på ett mer lekfullt sätt inspirera och informera husägare och sänka trösklarna genom att koppla ihop husägaren med företag som kan genomföra åtgärderna”, förklarar Jens Nilsson, VD och grundare av Bovra samt initiativtagare till Energiklivet.

Läs mer här!

 

Fler inlägg

#Plant
#IVL Svenska Miljöinstitutet

Plant gör det enklare att använda branschgemensamt tolkade miljövarudeklarationer

#Vyer

Vyer antagna till acceleratorprogram i New York

#Infometric
#Serneke

Infometric i Nordens högsta byggnad

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.