#Infometric
#Serneke

Infometric i Nordens högsta byggnad

Dela med dig

Infometrics system för elmätning används i Karlatornet, Nordens högsta byggnad. De första inflyttningarna till de sammanlagt 611 lägenheterna skedde i augusti 2023. I tornet finns allt från effektiva ettor på 25 kvm till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvm.

Byggkoncernen Serneke och mättjänstföretaget Infometric har tecknat ett ramavtal om installation av Infometrics mätsystem i Sernekes nybyggda fastigheter. I Karlatornet mäter Infometric elförbrukning individuellt för varje lägenhet och skickar förbrukningssiffror till de ekonomiska förvaltarna för de fem blivande bostadsrättsföreningarna. Förvaltarna kan sedan debitera de boende för deras elförbrukning.

Vi är mycket stolta över att inleda ett samarbete med Serneke och att dessutom bli representerade i Nordens högsta byggnad är förstås grädde på moset, säger Olle Tjälldin, vd för Infometric.
Karlatornet blir med sina 246 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 74 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden.

För att stå stabilt sträcker sig byggnadens grävpålar ner till berget omkring 70 meter under jordytan. Hissarna i Karlatornet kommer uppnå en hastighet om cirka 30 km/h, vilket är ungefär 5 gånger så snabbt som en vanlig hiss. På våning 69 kommer det ligga en skybar med utsiktsplats som kommer vara tillgänglig för alla att besöka. Karlatornet är en del av stadsdelen Karlastaden som totalt kommer bestå av åtta kvarter med bostäder, kontor, handel och service. Redan 2004 började arbetet med projektet som omfattar en markyta på cirka 32 000 kvm. Karlastaden blir en tät och levande blandstad och har en beräknad omsättning på cirka tio miljarder kronor över sex-sju år.

Serneke är en av Sveriges största byggkoncerner med ett heltäckande erbjudande inom entreprenad och projektutveckling. Förutom Karlatornet så är andra uppmärksammade byggprojekt Serneke Prioritet Arena i Göteborg och Barkarby City i Stockholm.

Läs Infometrics nya kundtidning ”Mätbara Nyheter”, HÄR!

Fler inlägg

#Mestro

Mestro lanserar guide för upphandling av energiuppföljning

#Mestro
#SBC

Mestro ingår i partnerskap med SBC

#Jernhusen
#Telcred

Telcred tecknar avtal med Jernhusen

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.