#Plant
#IVL Svenska Miljöinstitutet

Plant gör det enklare att använda branschgemensamt tolkade miljövarudeklarationer

Dela med dig

Ett viktigt steg för ökad transparens och enklare tillgång till klimatdata har tagits när Plant integrerat IVL:s EPD-databas Resurshubben i sina klimatberäkningsverktyg.

Resurshubben innehåller idag en stor mängd miljövarudeklarationer, EPD:er, och uppdateras kontinuerligt. När mjukvaruföretaget Plant nu integrerar databasen ger det kunderna enkel och kostnadsfri tillgång till en ständigt växande mängd digitala miljövarudeklarationer.

– Med Resurshubbens hjälp kommer alla göra samma tolkningar av EPD-data. Tanken är att verktygen ska konkurrera med olika funktioner, inte med vem som tolkar data bäst, säger Martin Erlandsson, livscykelexpert på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Plant erbjuder en 3-D mjukvara som ger full kontroll över klimatpåverkan under hela byggprocessen, från skiss till färdig byggnad.

– Vi ser det som vår uppgift att tillgängliggöra klimatdata gratis för att skynda på branschens omställning. Det borde inte vara en tjänst som kostar, utan en resurs tillgänglig för alla som vill minska byggsektorns klimatpåverkan, säger Pelle Tunell, vd på Plant.

Integrationen med Resurshubben är startskottet för att stödja utvecklingen mot en hållbar byggsektor. Plants vision  är att göra miljödata fullt tillgänglig, gratis och open source för att förenkla klimatomställningen.

Läs mer här! 

 

Fler inlägg

#Bovra
#Energiklivet

Bovra lanserar samhällsinitiativet Energiklivet

#Vyer

Vyer antagna till acceleratorprogram i New York

#Infometric
#Serneke

Infometric i Nordens högsta byggnad

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.