#Diös
#Plant

Plant och Diö skriver ramavtal

Dela med dig

Diös har nyligen ingått ett viktigt samarbete genom att underteckna ett ramavtal med Plant. Avtalet innebär att Plant kommer att genomföra flera klimatberäkningar för Diös på deras framtida byggprojekt, med målet att minska klimatpåverkan från dessa projekt. Diös har tydliga mål när det gäller klimatarbetet och strävar efter att halvera sina koldioxidutsläpp fram till år 2030.

Vi tycker att Plant med sitt verktyg ligger i framkant när det gäller klimatberäkningar. De ger oss bra beslutsunderlag och förutsättningar för att vi ska hänga med i den snabba utveckling som sker inom området. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Johanna Olofsson, hållbarhetschef på Diös

Vi delar en gemensam vision om att minska klimatpåverkan inom bygg- och fastighetsbranschen och vi uppskattar verkligen att arbeta med en så ambitiös, kunnig och medveten beställare med goda resurser internt, säger Pelle Tunell, vd för Plant.

Ramavtalet mellan Plant och Diös trädde i kraft under sommaren 2023. Avtalet gäller tills vidare och inkluderar licens som möjliggör en fullständig klimatberäkning, enligt Boverkets krav för klimatdeklarationer. Licensen innefattar dessutom möjligheten att certifiera byggprojekten enligt BREEAM och Svanen-standarderna.

Källa: Fastighetssverige

Fler inlägg

#Infometric
#Serneke

Infometric i Nordens högsta byggnad

#Mestro

Mestro lanserar guide för upphandling av energiuppföljning

#Mestro
#SBC

Mestro ingår i partnerskap med SBC

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.