Den smarta staden är utopi – Roger Tofft i Fastighetstidningen

Dela med dig

Den smarta staden är Utopi – säger vår VD Roger Tofft

I en värld där datavolymer växer exponentiellt, står vi inför utmaningen att effektivt hantera och använda all denna information för att skapa en verklig smart stad. Roger Tofft, vår VD, delar sin vision för en framtid där vi tar steg mot detta mål genom att omdefiniera hur vi ser på stadsutveckling.

Vi klarar inte av att hantera de volymerna data. Jag pratar hellre om block. Att man bygger smarta block som man sedan kopplar ihop till en stad. Och då blir det viktigt för fastighetsägare att samverka i mycket större utsträckning och dela data mellan varandra, fortsätter han.

Denna syn på stadsutveckling som en sammankoppling av intelligenta block är fascinerande och kräver en ny nivå av samarbete mellan fastighetsägare. Det är genom att dela data och samverka som vi kan skapa de blocken som behövs för kommande utmaningar.

Fastighetstidningen finns det många intressanta utvecklingar på gång, och vi vill särskilt lyfta fram våra medlemmar Hemsö Fastighets AB tillsammans med Vyer.com som tar ledningen inom utvecklingen.

Läs gärna mer om deras senaste projekt och hur de formar framtidens fastigheter HÄR.

Fler inlägg

Vi gästar Verktygslådan

Sammanfattning av mötet med Vinnova

Vinnarna av Nordic PropTech Awards 2024

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.