Ny branschrapport uppmärksammar PropTechs centrala roll

Dela med dig

Rapporten presenterar historien och framtidsutsikterna för den snabbt utvecklande industrin som är PropTech. I den presenteras en plan för att skapa global påverkan, förutsättningarna för framgång inom PropTech, en analys av Sveriges eget innovationsstödjande ekosystem samt intervjuer med dess centrala aktörer. I rapporten står det att PropTech drivs av det akuta behovet av att uppfylla FN:s mål för hållbar utveckling. Dessutom visar den på PropTechs potential att hjälpa till att lösa komplexa miljömässiga, sociala och tekniska utmaningar. Till exempel hur PropTech-teknik kan användas för att hantera klimatåtgärder, hälsa, rent vatten och sanitet, prisvärd och ren energi, samt hållbara städer.

Vi har sett en enorm tillväxt i antalet PropTech startup-företag, i Sverige och internationellt. Trenden tyder på att efterfrågan på teknologi ökar och att PropTech-företagen är redo att möta denna efterfrågan. Därför ser vi många möjligheter för entreprenörer och investerare och tillväxten av PropTechs ekosystem bredare, säger Roger Tofft, grundare och VD för PropTech Sverige.

Sverige ligger i framkant av PropTech-utvecklingen och Stockholmsregionen är ett centralt nav i ekosystemet. Rapporten identifierar cirka 230 startups, grupperade i kategorier efter typen av erbjudande eller problem som de löser. Många svenska företag erbjuder effektiva lösningar, men den globala skalningen av dessa innovationer är fortfarande en utmaning som kräver ytterligare finansiering och internationella nätverk. Med sitt livfulla startup-ekosystem är Stockholm en global ledare inom entreprenörskap, effektinvesteringar och hållbarhet. Staden är också en av de städer som mest attraherar PropTech-startups och investerare och har utvecklat en unik framgång baserad på en tradition av samarbete och en gemensam agenda i linje med hållbarhetsmålen.

Vi beställde rapporten för att bättre förstå det livliga PropTech-ekosystemet i Stockholm och Sverige. Vi blev positivt överraskade över hur mycket PropTech kan bidra till en hållbar utveckling, vilket är ett av Stockholms stads viktigaste mål, kommenterar Jenny Berthling från Invest Stockholm.

Den nya rapporten visar tydligt att Stockholm har alla förutsättningar för att skapa framgångsrika startups och stärka det globala PropTech-ekosystemet. Morgondagens stora utmaningar är ännu inte lösta, men Sverige och Stockholm fortsätter att leda vägen mot en ljusare morgondag.

 

Ladda ner rapporten gratis här.

 

För mer information, kontakta:
Roger Tofft, PropTech Sweden: roger@proptechsweden.org
Jenny Berthling, Invest Stockholm, +46 (0)7047 28 008, jenny.berthling@stockholm.se

Fler inlägg

Vi gästar Verktygslådan

Sammanfattning av mötet med Vinnova

Vinnarna av Nordic PropTech Awards 2024

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.