Sammanfattning av mötet med Vinnova

Dela med dig

Denna vecka hade vi privilegiet att delta i ett möte med Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, och deras generaldirektör tillsammans med ett imponerande sällskap av medlemsföretag från sektorerna Swedish Edtech IndustrySwedish MedtechSweFinTechTechSverige, och såklart, vi från PropTech Sweden med Markus Magnell
Syftet? Att utforska och diskutera framtiden för kapitalinsatser i svenska innovationer, särskilt för startups och scaleups.

En trend som framkom under våra diskussioner var utmaningen med att skala upp verksamheter. Att få igång det första projektet verkar inom räckhåll, men att navigera i scaleup-fasen visar sig vara mer utmanande, ofta med en känsla av att vara ”lämnad åt sitt öde”.

🤝 Vikten av möten som detta kan inte underskattas. Att direkt engagera sig med Vinnova och dess tjänstemän är avgörande för att bana väg framåt. Vi, tillsammans med våra kollegor inom Tech-industrin, står eniga i vårt budskap: Investeringar och engagemang riktade mot start-up och scale-up företag är inte bara önskvärda utan akut nödvändiga. Det är här, i dessa företag, som den innovation som krävs för en snabb omställning frodas.

🌱 Ett centralt budskap från mötet var att våra medlemmar inte bara är välkomna att söka medel från Vinnova men även att de aktivt uppmuntras att delta i dessa möjligheter. Det är uppmuntrande att höra direkt från Vinnovas generaldirektör att det finns en stark vilja att stötta våra medlemmars resa mot innovation och framgång, både nationellt och internationellt.

Som PropTech Sweden och tillsammans med våra partners fortsätter vi att agera som en bro mellan våra medlemsföretag och Vinnova. Vi är här för att stödja er på resan att bli morgondagens ’champions’, att bryta ny mark och att lyckas inte bara i Sverige utan även på den internationella arenan.

🌟 Låt oss fortsätta samarbetet, utforska nya möjligheter och stärka våra företags position både hemma och utomlands. Vi ser fram emot att följa upp med Vinnova och att tillsammans navigera vägen framåt för svensk innovation.

Fler inlägg

Vi gästar Verktygslådan

Vinnarna av Nordic PropTech Awards 2024

PropTech Championship 2024 i Rosengård – smart teknik för framtidens boende

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.

Fyll i formuläret

Vi hör av oss inom kort.